top of page

Het was mijn lichaam die aan de bel trok, en mijn mind die ontdekte dat ik vastliep door bepaalde (niet helpende) patronen. 

 

Het waren uiteindelijk de familieopstellingen die ervoor zorgden dat ik duidelijkheid kreeg over mijn patronen, ze daadwerkelijk kon doorbreken, en meer in verbinding kon leven met mezelf. 

 

Ik was altijd iemand die deed wat er van me verwacht werd, ervoor zorgde dat anderen me leuk vonden, dag en nacht werkte en nooit écht tevreden was met wat ik had. Ik was non-stop gestrest, probeerde overal controle over te houden en zorgde niet goed voor mijn lichaam door enorm ongezond te eten.

Toen ik in een fase van mijn leven zat waarin ik aan alles voelde dat het tijd was om te groeien - niet op business vlak, maar op persoonlijk vlak - veranderde alles.

 

Het was geen makkelijke tijd. Rock bottom kwam hard aan. Ik nam een systemisch coach in de arm en leerde trauma’s te ontdekken, patronen te doorbreken en op de juiste plek in het familiesysteem te gaan staan om de natuurlijke levensstroom weer te omarmen.

 

Twee jaar lang had ik deze geweldige coach naast me staan. Ze was als een levensmentor, alles besprak ik met haar. En zo kwam ik van rock bottom, naar waar ik nu sta. 

 

Bewuster, zelfverzekerder en gelukkiger. Ik maak keuzes die bij mij passen. Die vanuit een gezonde intentie komen, en niet trauma-gestuurd zijn. Ik ben meer ontspannen, durf emoties toe te laten en te doorvoelen, en kan eindelijk zeggen dat ik van mezelf houd.

 

Dat wens ik iedereen.

ValerieVisschedijk-Spotonyou-2011-13_edited.jpg

Reiki Healer - Systemisch coach

This is me

WAT BETEKENT
ÂME HEALING

Âme betekent Ziel in het Frans. Ik houd van de Franse taal, dus voor mij was het logisch om een Franse naam te kiezen.

Hoe meer ik het uitsprak, hoe meer het op zijn plek viel.

Aangezien ik alles als Zielsverdieping of Zielsontwikkeling zie, paste deze naam perfect.

Âme spreek je uit als Em. Wat ook weer klinkt als het Engelse Am, van ZIJN.

Ik ga je namelijk niet coachen met het idee om je te veranderen. Ik focus me op jouw ZIJN. Je hoeft je alleen nog maar te herinneren, bewust te worden en te ontspannen, om daarmee de balans te creëren tussen jouw body, mind en soul. 

Ik ben opgeleid als HBO-pedagoog, na een aantal jaren kinderen en gezinnen begeleid te hebben, besloot ik mijn passie te volgen: fotografie. Enorm gedreven en ambitieus werd dit een mooi bedrijf waar ik (letterlijk) dag en nacht mee bezig was. In 2021 na bijna tien jaar, besloot ik te stoppen, omdat ik iets anders wilde. Wat? Dat wist ik niet, maar ik wist wel dat ik iets wilde doen wat mij weer energie en uitdaging gaf. Ik stapte in het onbekende, wat uiteindelijk een ontzettend mooie en persoonlijke ontwikkelingsreis werd.

Ik heb jarenlang gedanst en nog steeds vind ik dansen een hele fijne manier om mezelf lichamelijk te uiten.

Ik ben verliefd op mijn poes Izo. Ik had nooit iets met dieren, totdat ik mezelf steeds verder ontwikkelde (persoonlijk + spiritueel) en ik kreeg ineens een enorme dierenbehoefte zoals ik dat destijds noemde. Ik wilde een kat, en hoe spannend ik dat vond -kan ik wel voor een dier zorgen?- ik ben inmiddels dolblij met dat knuffelkontje!

Op mijn achttiende verjaardag boekte ik mijn eerste soloreis (ik kon eindelijk zonder toestemming vliegtickets boeken!) en vloog maanden later in mijn eentje naar Zuid-Afrika om daar een maand lang vrijwilligerswerk te doen in een weeshuis.

Het reizen is me destijds zo goed bevallen dat ik regelmatig de grenzen oversteek, op zoek naar avontuur, cultuur en natuur. Ik geniet enorm van onze prachtige aarde!

 Feitjes over mij 

Amecoaching-Izo1.jpg
Amecoaching-travel.JPG
Amecoaching-about1.JPG

Waarom Reiki & Systemisch coachen

Van nature ben ik een heel bewust persoon. Ik reflecteer veel en herken daarom snel patronen.

Toen ik op een gegeven moment opnieuw in een bepaald patroon verstrikt was geraakt, wist ik dat het iets was waar ik mee aan de slag wilde gaan.

Ik las boeken, luisterde podcasts en kwam al snel bij mijn eerste Systemisch coach terecht. Daar begon mijn jarenlange ontwikkeling met veel vallen, maar altijd weer opstaan. Ik bracht een probleem in, en altijd kwamen we weer uit op mijn familiesysteem. Ik wist niet waarom, maar het werkte en veranderde mijn situaties compleet. Ik keek mijn angsten, overtuigingen en patronen aan. Het was niet altijd makkelijk, maar het was het altijd waard! 

Naast de coachingsessies heb ik ook andere manieren gevonden om mijn body, mind en soul meer in balans te brengen. Onder andere breathwork en healingsessies hebben mij op diepere laag laten ontspannen en helen.

Toen ik zelf bijzondere en spirituele ervaringen had, wist ik dat ik wat met mijn gevoeligheid wilde doen. Reiki werd mijn manier.

Voor mij is Reiki een stukje GEVEN aan mijn klanten. Geven op een diep niveau. Ze zullen namelijk altijd krijgen wat ze nodig hebben, zonder dat ze dat met hun hoofd hebben bedacht. De ervaringen die ik met de Reiki heb zijn ongekend. Zo puur, krachtig en mooi.

Ik heb het aan alle coaching- en healingsessies te danken dat ik veel meer ontspannen in het leven sta, dat ik minder controle wil houden over alles om me heen, dat ik vol vertrouwen naar de toekomst en met liefde naar het verleden kijk, dat ik mezelf niet meer hoef te bewijzen, maar gewoon het leven leef dat IK wil. 

Dat gun ik iedereen!

Opleidingen

HBO Pedagogiek (HAN)

Reiki 1 & 2 (ZOMA)

Systemisch coachen (UNLP)

AmeHealing-ValerieVisschedijk_edited.jpg
bottom of page