top of page

5 tips om beter te aarden

Bijgewerkt op: 28 feb. 2023

Aarden. Misschien heb je er weleens van gehoord, maar misschien weet je ook niet zo goed wat het betekent of hoe je het doet.


Met aarden wordt bedoeld dat je meer contact maakt met de aarde en dat is enorm goed voor je gezondheid! Tegenwoordig zijn veel mensen wandelende hoofden geworden. Hun gedachten lijken niet te stoppen, ze zijn veel in hun hoofd aanwezig en 'vergeten' daardoor te voelen of bewust contact te maken met de aarde.


Wat gebeurt er als je niet geaard bent? Zoals ik zei word je dan een soort wandelend hoofd. Veel in je hoofd aanwezig. Je hebt moeite om echt goed te kunnen ontspannen en je pikt de signalen van je lichaam minder goed op. Je zult het gevoel hebben dat je altijd in de AAN stand staat en niet meer weet waar de ontspan-knop zit. Je bent vooral bezig met alles wat is geweest of nog komen gaat, en weinig in het NU. Is dit herkenbaar voor je? Lees dan verder hoe jij beter kunt aarden, maar onthoud dat dit tools zijn. Als je merkt dat je regelmatig niet geaard bent, is het slim om de diepte in te duiken om te ontdekken waar dat vandaan komt of hoe dit blokkeert. Dit kun je doen door een coaching- of healingsessie in te plannen.


Lees verder onder de foto.
5 tips om beter te aarden


Beweeg!

Ga dansen, sporten, wandelen, duik de slaapkamer in met je partner of jezelf, of doe welke vorm van beweging dan ook. Beweging en contact met je lichaam maken is key! Doe vooral iets wat je leuk vindt en waardoor je na die tijd beseft dat je even geen gedachtes hebt gehad. Let er wel op dat je een sport kiest waar je ook echt die ontspanning in vindt. Doe je een sport waardoor je sneller in stress schiet is dat niet verstandig als je vaak last hebt van paniek. Dan nog even over dat bewegen in de slaapkamer... Het gaat daarbij niet alleen over het bewegen, maar met name om de aanraking. Ga in de vertraging. Voel je lichaam, waardoor je focus naar beneden zakt in plaats van in je hoofd blijft hangen.


Maak bewust contact met de aarde.

Loop met je blote voeten over het strand, door het bos of in je tuin. Focus op je voeten, op het gevoel, besef je dat je op deze grote mooie aarde rond loopt en VOEL. Geen behoefte om naar buiten te gaan? Focus dan alsnog op je voeten door ze te (laten) masseren.


Mediteer en visualiseer.

Er zijn verschillende meditaties of visualisaties gericht op het aarden. Een mooi voorbeeld vind ik zelf: het visualiseren van wortels die je uit je voeten laat groeien. Die stevige wortels zakken diep de aarde in en in het midden van de aarde zet je ze vast. Via die stevige wortels word jij nu gevoed met de krachtige aarde energie. Tijdens je visualisatie kun je die energie een kleur geven en dat vanuit die wortels jouw lichaam in laten stromen. Het werkt ook de andere kant op, alle gedachten of gevoelens die jou niet meer dienen kun jij via de wortels de aarde in laten zakken. Het is een hele krachtige manier om je binnen een paar minuten weer geaard te voelen!


Healing/onstpanningssessie.

Hoe vaak ik na een Reikisessie wel niet heb gehoord: "Wow, het was alsof ik helemaal naar de grond werd getrokken!" Dit dus. Zodra ze uit de sessie komen hebben ze zo'n diepe ontspanning ervaren dat ze direct geaard zijn. Ontspanning, bewust van hun lichaam, geen gedachtes en weer helemaal opgeladen.


Ademen.

Je adem is iets wat je altijd bij je hebt en altijd in het NU is. Dus zodra je merkt dat je weer veel in je hoofd bezig bent, focus je dan eens op je ademhaling. Een diepe inademing naar je onderbuik en een rustige uitademing. Als je je ademhaling laat gaan zoals die gaat en daar je focus op kunt leggen, zul je merken dat je direct meer ontspannen wordt.


Ik hoop dat je iets aan deze tips hebt gehad. Weet dat je me altijd een berichtje kunt sturen als je vragen hebt, ik ben te vinden op Instagram, Facebook of stuur me een berichtje via het contactformulier.167 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page