top of page

Hoe maak je de 'juiste' keuze?

Als je het fijner vindt om naar dit verhaal te luisteren, beluister dan mijn podcast aflevering op Spotify.


Tijdens mijn reis door Azië heb ik onwijs veel mogen leren. En na al die inzichten, lessen en groei werd het tijd om te delen! Dat doe ik hier in mijn blog, maar fanatieker op mijn Instagram en in mijn Podcast.Keuze maken


Op dag 4 van mijn reis ontmoet ik een man uit Zuid Afrika en we raken direct aan de praat. We kunnen uren kletsen en hebben een bizarre connectie. Ooit ga ik hier nog wel een verdiepende blog over schrijven, want jeetje, wat was dit bijzonder! Onze gesprekken gaan diep, zijn verhelderend en maken ingewikkelde kwesties simpel. Het is een sprint in bewustzijn, en daar ben ik mega dankbaar voor.


We besluiten om samen verder te reizen en dat zorgt voor heel veel tastbare voorbeelden. So get ready!


Ik zie hem struggelen in het maken van een bepaalde keuze. En ook al is hij coach, onwijs getraind om naar binnen te keren, en kan hij mega goed observeren… toch loopt hij vast en weet hij even niet welke keuze hij moet maken.


Misschien herken je het wel, en vind je het op dit moment ook moeilijk om een keuze te maken. Wellicht zit je op je werk niet lekker in je vel, is je relatie uitdagend of zijn er andere situaties waarin je een knoop mag doorhakken.


Voordat je een keuze maakt is het enorm belangrijk om in tune te zijn met jezelf.


Misschien heb je al gemerkt dat op het moment dat je een keuze moet maken er allemaal verschillende stemmen in je hoofd ontstaan. De een schreeuwt nog harder dan de ander. De ene stem zegt dit, de andere stem zegt dat. Dus welke moet je nou volgen?


Vanuit mijn ervaring weet ik dat de stemmen die het hardst schreeuwen en het vaakst opkomen, vaak de stemmen zijn die vanuit mijn mind gestuurd worden om me te beschermen.


Je mind wil jou altijd veilig houden. En zal je dus altijd binnen het oude en vertrouwde houden, want dat is bekend terrein en dus ‘veilig’.

Ik hoef je vast niet te vertellen dat het oude en vertrouwde niet altijd veilig is, kijk maar naar een gewelddadige relatie waar partners toch moeilijk uit lijken te komen. Zo’n relatie is soms enorm gevaarlijk en toch kiest de mind voor het oude en vertrouwde.


Het is dus de uitnodiging om jezelf te verbinden met je diepere kern / intuïtie, want zodra je je daarmee verbind zul je zien dat die hardschreeuwende stemmen vanuit de mind zachter worden. Zodra je meer verbinding voelt met jouw intuïtie, wéét je welke keuze je mag maken, ongeacht de andere stemmetjes die opkomen.


Stel je bent helemaal verbonden, en je weet het nog steeds niet? Volgens mij betekent dat alleen maar dat het dus niet zoveel uitmaakt welke keuze je maakt!


We zijn vaak geneigd om te denken dat de ene keuze goed is en de andere fout. Maar wat als alles goed is?


En dat is wat ik ook merkte bij mijn reisgenootje. Hij wilde het zo graag goed doen, en bleef maar observeren en naar binnen keren, maar maakte geen keuze waardoor hij vervolgens vast kwam te zitten. En zodra je vast zit? Dan blokkeer je de energie.


Het enige dat je dan te doen hebt is kiezen. Door een keuze te maken gaat de energie weer stromen. Je wordt dan weer in actie gezet en door die doorstroming zul je zien dat alles veel meer flowt.


Kies je niet? Zit je vast, stroomt de energie niet, heb je constant dezelfde innerlijke dialogen met jezelf en weet je niet meer wat je moet.


Heb je eenmaal een keuze gemaakt? Dan stroomt het weer, gaat je hele systeem weer in beweging en vanuit die beweging komen er weer dingen op je pad. Flow, noemen ze dat.


“Ja ik wil wel kiezen, maar ik wil wel voor het goede kiezen.” Ik denk niet dat dat bestaat.

Elke keuze die je maakt is puur alleen maar doorstroming van energie die jou in een bepaalde richting brengt. En dat is altijd goed!

Die richting waar je naar toe beweegt daar ligt zoveel informatie voor jou.


Stel je voor dat je op je werk ontzettend twijfelt. Misschien wil je wel ontslag nemen en iets anders gaan doen, maar wat komt er dan voor terug? Je hebt nu leuke collega’s, hoe zullen die nieuwe mensen zijn? Je bent klaar met elke dag hetzelfde doen, maar wat zijn de taken bij het andere bedrijf? Je voelt je stuck. Vast. Je weet het niet.


Maak EEN keuze. Er is geen foute keuze, er is enkel informatie.


Stel je kiest 100% voor je huidige baan, je gaat niet solliciteren en gaat ALL-IN voor je huidige baan. Holy shit! Ook met die keuze wordt er zó veel in gang gezet. Geen twijfels meer, maar vol overtuiging voor dat wat je nu doet. Je hebt geen idee hoeveel informatie er vrij komt! Zoveel doorstroming, energie en flow!


Dit besprak ik ook met mijn travelbuddy en hij wist dat hij mocht kiezen. Hij koos ervoor om zich open te stellen voor een baan, en guess what…. de volgende dag krijgt hij ‘spontaan’ een baan aangeboden!


Dus, waar wacht jij nog op? The choice is yours!

26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Komentarze


bottom of page