top of page

Zit jij veel in je hoofd en kun je moeilijk ontspannen?

Bijgewerkt op: 8 feb. 2023

Ik hoor het zo ontzettend veel: "Ik zit non stop in mijn hoofd en ontspannen lijkt onmogelijk."


Daar kan ik meerdere dingen op antwoorden. Lees verder onder de foto.


Foto: Marijn Ebing


Ten eerste: Kun je dankbaar zijn voor het feit dat jouw hoofd je zoveel brengt? Want dat je zoveel in je hoofd leeft, betekent dat het je ook iets oplevert, anders zou je het niet meer doen.

Dus wat levert het je op? Geeft het je veiligheid, overzicht, structuur? Wat is het dat het jou nu oplevert door zoveel in je hoofd te zitten?


Ten tweede: Hoe ziet ontspanning er uit voor jou? Vaak roepen we iets, zonder dat we weten hoe dat er daadwerkelijk uit moet zien. Jarenlang riep ik "Ik wil meer rust!" maar zodra ik een tijdje meer vrije tijd had en niets meer te doen had, werd ik doodongelukkig. Wat was rust in mijn ogen? Rust was niet: geen werk. Rust was: de situatie waarin ik zat accepteren en een balans creëren tussen werkdruk en ontspanning. Maar dat is best belangrijk om te weten, want zolang ik bleef streven naar niks doen, bleef ik dus op zoek naar rust.


Ten derde: Leer om te aarden. We worden enorm aangesproken op ons brein. De snelle online wereld, de werkdruk, de lat die we steeds hoger leggen, er wordt veel van ons koppie gevraagd. Dus logisch dat ie veel aan staat. Een manier om ook die verbinding weer met de rest van ons lijf te ervaren, waardoor we beter kunnen voelen, is door te aarden. En hoe je dat doet lees je hier.


Zoals je leest vind ik het waardevol om dankbaarheid en duidelijkheid in te brengen. Wanneer je vanuit dankbaarheid naar de situatie kijkt, is er geen ruimte voor strijd. Strijd (nu zit ik alweer in mijn hoofd, ik MOET ontspannen) zorgt alleen maar voor meer frustratie.

Dus wees dankbaar EN voel wat je wel wilt en wees duidelijk hoe dat eruit ziet. Vanuit die frequentie naar je gewenste situatie bewegen is veel liefdevoller en gemakkelijker voor jezelf.


109 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page